kipella
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΙΤΙΟΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την πρεμιέρα του ΑΕΚ Αρένα

A+ A A-
13 Οκτ 2016

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/10) στην αίθουσα διασκέψεων του ΑΕΚ Αρένα, με αφορμή την πρεμιέρα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στο νέο της γήπεδο την ερχόμενη Δευτέρα (17/10, 19:00) με τον αγώνα της 7ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Άντρος Καραπατάκης έκανε αναφορά στο χρονικό για να μπορέσει η ποδοσφαιρική μας ομάδα μέσα σε χρόνο ρεκόρ να αγωνιστεί στο δικό της γήπεδο, ενώ δήλωσε ότι αρχίζει ο προγραμματισμός για την επόμενη φάση κατασκευής, προκειμένου το γήπεδο να ανέβει στην κατηγορία 4 της UEFA. Παράλληλα αφού ευχαρίστησε τους Μετόχους και όσους συνέβαλαν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει έγκαιρα και μαζικά στο γήπεδο την Δευτέρα.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου του Σωματείου:

«Φίλες και Φίλοι,

Σας καλοσωρίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

Από το Δεκέμβριο του 2013 όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Σωματείου είχαμε θέσει 3 βασικούς στόχους για υλοποίηση:

1ον Την οικονομική εξυγίανση του Σωματείου,
2ον Την αγωνιστική ανάκαμψη και δημιουργία ομάδας που να πρωταγωνιστεί, και,
3ον Την ανέγερση ιδιόκτητου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Με περηφάνια δηλώνω σήμερα ότι και οι τρεις μεγαλοι στόχοι έχουν επιτεχθεί και μάλιστα σε μικρό χρονικο διάστημα.

Συγκεκριμένα, από τους πρώτους 15 μήνες επιτεύχθη τόσο η οικονομική εξυγίανση, όσο και η δημιουργία ομάδας που πρωταγωνιστεί πλέον στο Κυπριακό πρωτάθλημα και συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα, η πρώτη φάση κατασκευής του ΑΕΚ Αρένα έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ. Εχει στοιχίσει €7εκ., είναι κατηγορίας UEFA 3 και αυτή τη στιγμή είναι χωρητικότητας 7400 θέσεων.

Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ξεκινάμε άμεσα τον προγραμματισμό για την κατασκευή της επόμενης φάσης, ούτως ώστε το ΑΕΚ Αρένα να καταστεί κατηγορίας 4 της ΟΥΕΦΑ και να μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδια ομίλων οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΌΛΟΙ ΟΙ ΛΑΡΝΑΚΕΙΣ πρέπει να νιώθουν περήφανοι γι’ αυτό το έργο, καθώς η πόλη μας πρωτοτυπεί: Ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση αυτού του έργου είναι παράδειγμα ορθολογιστικής επιχειρηματικότητας.

Είναι το μοναδικό έργο που σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 18 μήνες, και που μέχρι στιγμής, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με ιδιωτικά κεφάλαια και το υστέρημα του απλού κόσμου.

Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε σε όλους τους Μετόχους του γηπέδου για την συγκινητική τους ανταπόκριση και σε όλους τους υπόλοιπους συντελεστές που με τον καθημερινό τους ιδρώτα βοήθησαν να φτάσουμε μέρι εδώ και να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Τελειώνοντας, καλώ όλους του ΦΙΛΟΥΣ μας όπως με αξιοπρέπεια και Λαρνακιώτικη ομοψυχία βρίσκονται δίπλα στην ομάδας μας το βράδυ της Δευτέρας, αλλά και σε κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής. Θέλουμε το ΑΕΚ Αρένα να είναι κατάμεστο και να μετατρέπεται σε γιορτή σε κάθε αγώνα.

Σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας τη Δευτέρα με την υπόσχεση για ένα απολαυστικό θέαμα και πολλές εκπλήξεις».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ... 

Τι περιλαμβάνει η δεύτερη φάση: "Αίθουσες φιλοξενείας, επέκταση των δημοσιογραφικών και επιπρόσθετα τα sky boxes. Έχουμε πρόνοια για άλλες 1000 θέσεις που δεν χρησιμοποιήσαμε συν τα sky boxes άλλες 400 θέσεις. Θα ξεπεράσουμε τις 8000".

Για το ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε 2 εκατομμύρια στην ΑΕΚ.και πως θα χρησιμοποιηθούν; "Μίλησα και εγώ μαζί με τον Προέδρο δύο φορές τους τελευταίους δύο μήνες. Τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιούμε για τη δεύτερη φάση". 

Για τα διαρκείας: «Την περασμένη βδομάδα ήμασταν γύρω στις 2200 και είναι ρεκόρ για την ΑΕΚ. Πέρσι είχαμε περίπου 850».

Για το συνολικό κόστος: «Η πρώτη φάση ήταν 7 εκατομμύρια. Με τη δεύτερη φάση είναι γύρω στα 10 εκατομμύρια».

Για την αναπόκριση που περιμένει από τον κόσμο: «Για να είμαι ευχαριστημένος θέλω να βλέπω 4000 σε κάθε παιχνίδι μίνιμουμ. Υπάρχει η δυνατότητα».

Για τους επόμενους στόχους: «Αυτό που θέλουμε είναι ένας τίτλος».

Για την τιμωρία: «Εντάξει, μπήκα στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους έδωσα συγχαρητήρια, έμεινα 5-6 δευτερόλεπτα. Θα το έκανα και ακόμα αν χάναμε γιατί ήταν εξαιρετική η διαιτησία. Με είδε ο παρατηρητής και με κατάγγειλε και δέχθηκα αυτή την τιμωρία».

Για το αν θεωρεί άδικη η τιμωρία: "Δεν θέλω να το σχολιάσω".

  
BetOnAlfaPrimetel AJK GroupPetrolinaTreppidesLondouSunnySeeker HotelsMcDonaldsZemco GroupUCLANMetroCapnos Airport ShuttleTop Kinisis Ideaseven PUMA KPMGTofaliMarselliYdrogiosTheasisLIVADHIOTIS CITY HOTELNicolaides GroupZENONPissisDioCare