AEK-Aπόλλων 2-1

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα μας, που επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα στο AEK ARENA, στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς τις πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ομάδα μας είχε τις πιο καλές στιγμές με τον Romo σε δύο περιπτώσεις (11’, 45’), χωρίς να μπορέσει να απειλήσει σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που υπήρχαν καλές προϋποθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας ξεκίνησε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς στο 49ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ, με τον Romo να σκοράρει από κοντά μετά από κεφαλιά-πάσα του Trickovski. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα (51’) οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Spoljaric. Η ομάδα μας κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο 60ο λεπτό με τον Gustavo να εκτελεί το φάουλ και τον Spoljaric να πετυχαίνει το αυτογκόλ. Στο τελευταίο ημίωρο η ομάδα μας έκανε σωστή διαχείριση του προβαδίσματος, απείλησε με Acoran (83’) και πανηγύρισε την σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (David Catala): Christian, Gustavo, Romo, Trickovski (74’ Ναούμ), Faraj (46’ Εspinosa), Angel, Milicevic, Rosales (83’ Τhandi), Tomovic, Gyurcso (57’ Acoran), Μάμας (57’ Abraham).

Απόλλων (Alexander Zorniger): Jovanovic, Wellington (76’ Κατελάρης), Injgia (54’ Αλμπάνης), Iliev, Spoljaric (76’ Κυριάκου), Roberge, Khammas, Aleesami (70’ Ψύχας), Janga, Μαυρίας (70’ Παναγιώτου), Jradi.

Διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου
Β' Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκος Σωκράτους
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Σολωμού

VAR: Μάριος Χριστοφόρου
AVAR: Πέτρος Πέτρου
Παρατηρητής: Λεόντιος Τράττος

Κίτρινες: Mάμας / Spoljaric, Khammas, Wellington, Κατελάρης

Κόκκινες: -

«Σαφώς είμαι πολύ χαρούμενος από τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο απαιτούσε αρκετή ενέργεια, ένταση και επιθετικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λέπτου. Ξέραμε ότι ο Απόλλωνας ότι ασκεί πίεση σε όλα τα μήκη του γηπέδου και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να παίξουμε το παιχνίδι που συνήθως παίζουμε. Τελικά βρήκαμε τη λύση. Είχαμε την σωστή συμπεριφορά για να πάρουμε την πολύ δύσκολη νίκη γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μια τρελή εβδομάδα. Κάναμε προπονήσεις σε γκρουπ, είχαμε ποδοσφαιριστές έξω. Ήταν δύσκολο. Ο Αbraham και οι υπόλοιποι έκαναν απίστευτη προσπάθεια αν και δεν ήταν στο 100%. Από κει και πέρα ελπίζω να μη συνεχιστεί κάτι τέτοιο, δεν είναι καλό για οποιαδήποτε ομάδα και γενικότερα για το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση γιατί είναι δύσκολο να την ελέγξεις. Η αλήθεια είναι ότι στον πρώτο γύρο είμασταν καλύτεροι αλλά στο σημερινό παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μας. Ήμασταν τυχεροί που πήραμε το προβάδισμα. Από κει και πέρα, θεωρώ και ο Απόλλωνας και εμείς θα είμαστε εκεί μέχρι το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολο να προβλέψεις πως θα παίξει ο Απόλλωνας. Είναι μια ομάδα που πιέζει πάρα πολύ και βγάζει ενέργεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν δεν είσαι καλός με τη μπάλα, όπως ήμασταν εμείς σήμερα, γι’ αυτό υποφέραμε. Για να κερδίσεις πρέπει να έχεις την ίδια ενέργεια με τον αντίπαλο. Αυτό δείξαμε και γι’ αυτό κερδίσαμε τον αντίπαλο», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.