Πετρολίνα ΑΕΚ: Διάσκεψη τύπου (ομιλία Ανδρέα Λευκαρίτη)

Πετρολίνα ΑΕΚ: Διάσκεψη τύπου (ομιλία Ανδρέα Λευκαρίτη)

Διάσκεψη τύπου παραχώρησε η Πετρολίνα ΑΕΚ, προκειμένου να αναλυθεί η θέση της ομάδας μας σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Πρωταρχικός στόχος δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά το καλό του μπάσκετ τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας μας, Ανδρέας Λευκαρίτης.

Αναλυτικά η ομιλία του Ανδρέα Λευκαρίτη:

«H σημερινή διάσκεψη τύπου είναι ίσως η σημαντικότερη μέχρι τώρα για την καλαθοσφαιρική ΑΕΚ. Εμείς στην ΑΕΚ αγαπάμε πραγματικά το άθλημα της καλαθόσφαιρας.

Προσωπικά από πάρα πολύ μικρή ηλικία είχα και έχω μία ιδιαίτερη λατρεία για την καλαθόσφαιρα. Όταν αναλάβαμε με τους συνεργάτες μουμ στόχος ήταν να κάνουμε την ΑΕΚ μία μεγάλη ομάδα και αυτό πράξαμε.

Φτάσαμε όμως σήμερα σε λεβα σημείο όπου η καλαθόσφαιρα κατά την ταπεινή μου άποψη σιγά-σιγά αφανίζεται. Φτάσαμε στο σημείο να αγωνίζονται μόνο πέντε ομάδες στο πρωτάθλημα και να μην μπορούμε να βγάλουμε Κύπριους καλαθοσφαιριστές από τις Ακαδημίες μας γιατί κάθε ομάδα αγωνίζεται με πέραν των έξι ξένων καλαθοσφαιριστών. Επίσης πολλά σωματεία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που εμείς οι ίδιες δημιούργησαμε ανεβάζοντας τον πήχη τόσο ψηλά.

Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου η πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορεί πλέον να αγωνιστεί στην Ευρώπη καθώς δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι. Αγωνιζόμαστε δηλαδή μόνο για να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο, χωρίς να έχουμε κάποιο όφελος πέραν από την διάκριση. Με λίγα λόγια, ότι και αν κάνουμε μόνο χάνουμε χρήματα, χωρίς να κερδίζουμε ποτέ.

Θέλω επίσης να αναφέρω ότι με όλες τις ομάδες έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Σαν ΑΕΚ δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο φταίμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Τόσο οι ομάδες και η ομοσπονδία, καθώς και όλα τα αρμόδια τμήματα που ασχολούνται με το άθλημα μας. Πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στον χώρο για να μπορέσει το άθλημα που αγαπάμε να φτάσει στα επίπεδα που του αξίζει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς σαν ΑΕΚ έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε τον σχεδιασμό της ομάδα μας, για το καλό της καλαθόσφαιρας. Δηλαδή στην φετινή σεζόν θα αγωνιστούμε με τρεις μόνο ξένους και η υπόλοιπη ομάδα θα απαρτίζεται από Κύπριους καλαθοσφαιριστές. Αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν έχει στόχους. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει να είναι μεγάλη ομάδα και θα είναι εκεί να παλεύει σε κάθε παιχνίδι για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Απλά πρωταρχικός μας στόχος δεν είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Εμείς σαν ΑΕΚ θέλουμε το καλό της καλαθόσφαιρας και πιστεύουμε πως αυτός είναι ο σωστότερος τρόπος.

Επίσης τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να δουλεύουμε επαγγελματικά με τις Ακαδημίες μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Συγκεκριμένα, από σήμερα θα μπούμε ακόμη πιο δυναμικά στις Ακαδημίες για να δημιουργήσουμε γερές βάσεις και να καταφέρουμε στο μέλλον η ΑΕΚ να βγάζει ταλέντα που να απαρτίζουν την πρώτη ομάδα».



Στην συνέχεια μίλησε ο αρχηγός μας, Ιάκωβος Παντελή και ο προπονητής μας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Εγώ σαν αρχηγός της ΑΕΚ, συμφωνώ με την απόφαση του συμβουλίου. Πρέπει με τα νέα δεδομένα, όλες οι ομάδες να στηρίξουν τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή. Και ο Κύπριος πρέπει να δουλέψει για να κτιστεί η Κυπριακή καλαθόσφαιρα», τόνισε ο Ιάκωβος Παντελή. 



«Προσωπικά σαν προπονητής-αθλητής της ομάδας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, στηρίζοντας συνάμα τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές. Δεν είναι κίνηση εντυπωσιασμού, ούτε για να κερδίσει κάτι η ΑΕΚ. Ο πρόεδρος έχει υλοποιήσει τα λόγια σε πράξεις. Έχουμε φέρει Κύπριους παίκτες που έχουν παίξει στην Εθνική ομάδα και ευελπιστούμε ακόμα και πιο νεαρά παιδιά να τα βάλουμε στην ομάδα και να κυνηγήσουμε τους στόχους μας. Επίσης, ο πρόεδρος έχει αναφερθεί στις ακαδημίες, αντί να τρέχουν στα σφαιριστήρια τα παιδιά, μπορούμε να τους δώσουμε το κίνητρο να μείνουν μακριά και από άλλα κακώς έχοντας της κοινωνίας. Οι μεγάλες ομάδες πρωτοπορούν. Είναι καιρό μέσα από αυτό να παίξουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές γιατί είναι αδύνατον να μην υπάρχει Εθνική ομάδα», συμπλήρωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.