Δημοσιογραφική διάσκεψη για το γήπεδο

Δημοσιογραφική διάσκεψη για το γήπεδο

Δημοσιογραφική διάσκεψη για το νέο γήπεδο της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, παρέθεσε σήμερα (14/08) το μεσημέρι στα Γραφεία του Σωματείου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Άντρος Καραπατάκης.

Ο πρόεδρος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και αναφέρθηκε στην εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά για την ανέγερση του γηπέδου, την ακριβή ημερομηνία έναρξης των εργασιών, το κόστος και την χρηματοδότηση, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους έχουν συμβάλει μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου:

«Φίλες και Φίλοι,

Σας καλοσωρίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

Η σημερινή μέρα είναι ιστορική. Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται πραγματικότητα. Η ΑΕΚ Λάρνακας αποκτά το δικό της ποδοσφαιρικό Γήπεδο, κάνοντας ακόμα ένα βήμα στο να καταστεί μόνιμος πρωταγωνιστής στο χώρο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, οι προσφορές άνοιξαν στις 4/8/15 στην παρουσία των προσφοροδοτών. Έχουν υποβληθεί 7 συνολικά προσφορές από Κυπριακές εταιρείες, τις οποίες δημόσια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον τους. Μετά από αξιολόγηση των  προσφορών και διαβουλεύσεων με τους επικρατέστερους προσφοροδότες η προσφορά για την ανέγερση του γηπέδου ΑΕΚ κατακυρώθηκε στην Εταιρεία ZEMCO.

Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 24/8/2015 και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 9 μήνες. Περιλαμβάνουν την 1η και 2η φάση του έργου που αποτελείται από 2 Κερκίδες για τους φιλους της ΑΕΚ και 1 για φιλοξενούμενους, συνολικής χωρητικότητας 5600 θεατων.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα €5,3εκ και θα χρηματοδοτηθεί από παράγοντες, μέλη και υποστηρικτές του Σωματείου μας. Την ευθύνη ανέγερσης του έργου θα έχει η Εταιρεία Balltown Holdings (Public) Ltd που ιδρύθηκε για το σκοπό αυτό από το Σωματείο μας.

Ενα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του έργου έχει ήδη εξασφαλισθεί. Για τα λεφτά που υπολείπονται θα κυκλοφορήσουν σύντομα πακέτα μετοχών με ευνοϊκούς όρους. Καλώ όλους τους φίλους της ομάδας  να ενισχύσουν δυναμικά αυτή την προσπάθεια.  Θα επανέλθουμε το Σεπτέμβριο για περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πολύτιμη στήριξη του, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΓΣΖ για την παραχώρηση του χώρου και τη στενή συνεργασία, τον Δήμο Λάρνακας και τις Αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες που προώθησαν άμεσα την εξέταση της αίτησης μας για παραχώρηση Πολεοδομικής Άδειας καθώς επίσης και τους μελετητές του Εργου, Αρχιτεκτονικό Γραφείο κ.Τάκη Σοφοκλέους, Πολιτικό Μηχανικό Άρη Σοφοκλέους, το γραφείο Akritas Consulting Engineers και τoν επιμετρητή κ.Ευθύμιο Ανδρέου.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια στο έργο σας».

Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου και μετά το τέλος της δημοσιογραφικής διάσκεψης δεξιώση στο εστιατόριο του Σωματείου.