AEK-Fenerbahce SK 1-2

4η αγωνιστική στον Β’ Όμιλο του Europa League, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Fenerbahce SK στο ΑΕΚ ΑRENA και παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια ηττήθηκε με 1-2.

H oμάδα μας ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση, απείλησε στο 5ο λεπτό με τον Μάμα, στο 6ο λεπτό ακυρώθηκε για οφσάιντ το γκολ του Τrickovski, ωστόσο στο 16ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Pedro να σκοράρει από κοντά για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου μέρους, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα μας, καθώς στο 52ο λεπτό ο Trickovski με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το πέναλτι κέρδισε ο Altman μετά από ανατροπή του από τον Bayindir. Στην συνέχεια η ομάδα μας απείλησε με Oier (60’, 62’). Ωστόσο στο 78ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, μετά από χέρι του Ναούμ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βatshuayi. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν νέο πέναλτι, με τον Angel να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη, με τον Piric να αποκρούει την εκτέλεση του Valencia. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας προσπάθησε να ισοφαρίσει εκ νέου, χωρίς να τα καταφέρει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Tomovic, Oier (82’ Μikel), Gustavo (75’ Pons), Trickovski (75’ Olatunji), Faraj, Angel, Milicevic, Rosales, Altman (75’ Lopes), Mάμας (63’ Nαούμ).  

Fenerbahce SK (Jorge Jesus): Bayindir, Henrique, Aziz, Alioski (69’ Osayi-Samuel), Kadioglou, Rossi (90’ Kahveci), Guler (69’ Valencia), Lincoln (76’ Crespo), Pedro (69’ Βatshuayi), Szalai, Yuksek.

Διαιτητής: Paweł Raczkowski (POL)
Α' Βοηθός Διαιτητής: Radosław Siejka (POL)
Β' Βοηθός Διαιτητής: Adam Kupsik (POL)
4ος Διαιτητής: Pawel Malec (POL)
VAR: Piotr Lasyk (POL)
AVAR: Pawel Pskit (POL)

Κίτρινες: Angel, Μάμας, Τrickovski, Οlatunji, Pons,  Faraj / Guller, Lincoln, Henrique

Κόκκινες: Angel (2η κιτρινη)

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Είμαι ευχαριστημένος με την όλη προσπάθεια της ομάδας. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μία αρκετά καλή ομάδα. Ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι. Είμαι περισσότερο χαρούμενος με την εμφάνιση του β' μέρους. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου.
Με όλο το σεβασμό. Δεν θεωρώ πως δεχθήκαμε με δικά μας λάθη τα γκολ. Στο 2ο ημίχρονο όταν ήμασταν καλύτεροι δεχθήκαμε το γκολ. Ήταν κακή στιγμή στο πρώτο πέναλτι με τον Ναούμ. Θεωρώ πως δεν χάσαμε λόγων λαθών.
Πάντα βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι, αυτή είναι η νοοτροπία μας. Στόχος μας να κερδίσουμε και να πάρουμε την νίκη. Αν δεν το καταφέρουμε όλα θα παιχτούν στο τελευταίο παιχνίδι. Και με τον ένα βαθμό, είμαστε στο Europa Conference League.
Είναι μία πραγματικότητα. Γύρισα και είπα στον πάγκο πως έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί. Διαθέτει πολύ καλό ρόστερ η Fener. Παίζει με τον σωστό τρόπο, αλλά κάναμε καλή προσπάθεια. Η πραγματικότητα ήταν πως ακόμη και με παίκτη λιγότερο, το προσπαθήσαμε μέχρι τέλους. Είμαι πολύ χαρούμενος για την προσπάθεια αλλά και για τον κόσμο μας», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.