Aνακοίνωση ΔΣ

Είναι με λύπη που γράφουμε αυτή την ανακοίνωση. Δεν είμαστε φίλοι των ανακοινώσεων και των δημοσίων αντιπαραθέσεων. Δυστυχώς όμως η ανακοίνωση του, κατά τα αλλά φίλα προσκείμενου προς εμάς, Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας δεν μας αφήνει άλλη επιλογή.  

Το εγχείρημα να τύχει επίθεσης η υπόληψη του Σωματείου μας και των μελών του ΔΣ δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.  

Καταρχήν σημειώνουμε την αδυναμία μας να αντιληφθούμε τι εξυπηρετεί η ανακοίνωση της Νέας Σαλαμίνας  στο χρονικό σημείο που εκδόθηκε, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης και πρόσωπα έχουν ήδη κατηγορηθεί η/και οδηγηθεί στο Δικαστήριο.  

Άξιο απορίας είναι γιατί η Νέα Σαλαμίνα επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις περί δήθεν άρνησης μας να της παραδώσουμε το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ ενώ γνωρίζει ότι αυτό είναι ήδη μέρος του μαρτυρικού υλικού στην υπό διερεύνηση υπόθεση και η παράδοση του σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο πέρα της αστυνομίας ενδέχεται να είναι και ποινικό αδίκημα.  

Με έκπληξη διαπιστώνουμε την προσπάθεια της Νέας Σαλαμίνας να αφήσει να νοηθεί ότι δεν καταδικάζουμε τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα. Δεν θα αναφερθούμε στους αγώνες που κάναμε για πάταξη της βίας στα γήπεδα, ούτε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε από τα πρώτα Σωματεία που υιοθέτησαν την ταυτοποίηση φιλάθλων.  Τα επεισόδια τα έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή την μέρα του αγώνα και την αμέσως επόμενη, έχουμε παρέχει κάθε βοήθεια στις αστυνομικές αρχές στα πλαίσια την ποινικής διερεύνησης και είναι εκ του περισσού να δηλώσουμε εκ νέου ότι είμαστε κάθετα και οριζόντια εναντίον κάθε μορφής βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται. 

Είναι δε ανάξιο αναφοράς το σχόλιο περί συνθημάτων που ενδέχεται να εκστομίσαν η χειρονομίες στις οποίες προέβησαν κάποιοι. Διερωτόμαστε αν εμείς τα Σωματεία θα εισέλθουμε σε αυτού του επιπέδου αντιπαράθεση και θα ασχοληθούμε με το τι κάνει και τι λέει ο κάθε οπαδός μας στις κερκίδες.  

Δεν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της Νέας Σαλαμίνας και δεν θα ασχοληθούμε με τα γεγονότα. Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας. Όμως σημειώνουμε ότι αυτά έλαβαν χώρα πίσω από την Ανατολική κερκίδα του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ σε χώρο που δεν θα έπρεπε να βρίσκονταν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, παραβιάζοντας το προστατευτικό κικλίδωμα, ενώ στην δεύτερη τους φάση, μετά το τέλος του αγώνα, αυτά ήταν μόνο μεταξύ των οπαδών της Νέας Σαλαμίνας και της Αστυνομίας. 

Δεν θα επανέλθουμε στο θέμα ούτε ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας θα προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια τοποθέτηση επι του θέματος. Ελπίζουμε όπως το ίδιο πράξει και η Νέα Σαλαμίνα.