Dynamo Kyiv-AEK 0-1

2η αγωνιστική στον Β’ Όμιλο του Europa League, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Dynamo Kyiv στο Cracovia Stadium και να πετυχαίνει άλλη μία ιστορική νίκη, αυτή την φορά με 1-0. 

Η ομάδα μας ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και στο 8ο λεπτό κατάφερε να πάρει το προβαδισμα στο σκορ, με τον Gyurcso να σκοράρει με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ. Η επόμενη καλή φάση ήταν και πάλι για την ομάδα μας, με πρωταγωνιστή τον Trickovski (18'), στο 29ο λεπτό γκολ των Ουκρανών ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ οι επόμενες καλές στιγμές ήταν με Trickovski (34’) και με Gyurcso (40’).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας απείλησε με Olatunji (52'), Oier (82'), με υπερπροσπάθεια από όλους τους παίκτες κράτησε το  υπερπολύτιμο αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε την 1η της νίκη στον Όμιλο. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Dynamo Kyiv (Mircea Lucescu): Boyko, Sydorchuk, Kabaiev (84' Vanat), Tsygankov, Andriyevskiy (68' Shepeliev), Garmash (46' Besedin), Zarbanyi, Buyalskiy, Syrota, Dubinchak, Kedziora (68' Karavaev).

AEK (Jose Luis Oltra): Piric, Tomovic, Trickovski (64' Gustavo), Angel, Milicevic, Pons (73' Νάουμ), Olatunji (73' Lopes), Χριστοφόρου, Gyurcso (77' Εγγλέζου), Altman, Mάμας (64' Oier).

Διαιτητής: Jakob Kehlet (DEN)
Α' Βοηθός Διαιτητής: Lars Hummelgaard (DEN)
Β' Βοηθός Διαιτητής: Victor Skytte (DEN)
4ος Διαιτητής: Sandi Putros (DEN)
VAR: Jeroen Manschot (NED)
AVAR: Clay Ruperti (NED)

Κίτρινες: Andriyevskiy, Sydorchuk / Angel, Μάμας, Pons

Κόκκινες: -

«Είναι πολύ δύσκολο για τις Oυκρανικές ομάδες να ανταπεξέλθουν, έχουν τον σεβασμό μου. Αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί, κάναμε φάσεις, ομαδική δουλειά από όλους τους παίχτες. Είχαμε συγκέντρωση από όλους τους παίχτες, πλέον συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι στην Πάφο. Είμαι ευγνώμων για τον κόσμο, αυτούς που ήρθαν και αυτούς που είναι στη Λάρνακα. Έχουμε πολεμιστές μέσα στο γήπεδο και εκτός!
Πάντα προσπαθώ να επιλέγω τους καλύτερους για να φέρνουμε νίκες. Παίζουμε Πέμπτες, Κυριακές είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε, έχω πίστη σε όλους τους παίχτες. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέγω εντεκάδα. Ο Pere Pons ήταν πολύ καλός, όπως και ο Μάμας, ακόμα και αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο. Σπουδαία εμφάνιση, σπουδαία προσπάθεια. Σπουδαίο παιχνίδι έκανε και ο Κύπρος, ήταν όλοι εξαιρετικοί.
Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, πάμε για το επόμενο παιχνίδι με τη Fener, είναι δύσκολο αλλά θα επιδιώξουμε τη νίκη. Τώρα στο μυαλό μου είναι το παιχνίδι με την Πάφο.
Έπρεπε να ξεκουραστούν κάποιοι παίχτες. Ο Rosales και ο Faraj είχαν τραυματισμούς. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να κερδίζουμε. Πήραν άλλοι τη θέση τους και είναι σημαντικό, είναι πολύ καλό, έχουμε ολοκληρωμένο ρόστερ γιατί όλοι μπορούν να παίξουν. Δύσκολο για εμένα να επιλέγω όμως», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.