FC Torpedo-BelAZ Zhodino-AEK 2-3

1ος αγώνας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την FC Torpedo-BelAZ Zhodino στο Mezőkövesdi Városi Stadion και να παίρνει την νίκη με 3-2.

Η ομάδα μας ξεκίνησε το παιχνίδι με καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς πήρε προβάδισμα στο σκορ, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Gyurcso στο 6ο λεπτό, πέναλτι που κέρδισε ο Lopes μετα από μαρκάρισμα του Shevchenko. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν με τον Faraj (10'), με την ομάδα μας να διπλασιάζει τα τέρματα της στο 16ο λεπτό, με τον Casas να σκοράρει με κεφαλιά, μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Facundo. Gyurcso (23'), Lopes (26') απείλησαν, για να έρθει ο Faraj στο 39ο λεπτό να ανεβασει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με σουτ στην κίνηση μετά από την πάσα του Gyurcso. Ο Γαλλομαροκινός είχε την τελευταία καλή ευκαιρία (45+2').

Στην επανάληψη η ομάδα μας απείλησε διαδοχικά με Gyurcso (58', 60'), Lopes (59'),  Faraj (62'), αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα δέχθηκε δυο γκολ σε τρία λεπτά, το γκολ, από τον Glushchenkov στο 70' και στην συνέχεια από τον Ovono (73'), ενώ ενδιάμεσα ειχε καλή στιγμή ο Casas (72). Το 2-3 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

FC Torpedo-BelAZ Zhodino (Dzmitry Molash): Abramovich, Chizh, Burko, Premudrov, Batyshchev (63' Ksenofontov), Lisakovich (88' Mychelkin), Shevchenko, Gorbachik (63' Ovono), Pobudei (75' Kovalev), Mensah, Glushchenkov.

AEK (Jose Luis Oltra): Τούμπας, Tomovic, Casas, Sol (87' Roberge), Faraj (75' Gama), Lopes (75' Trickovski), Milicevic, Pons, Facundo, Gyurcso (92' Ανδρέου), Μάμας (75' Kaptoum).

Διαιτητής: Tim Marshall (NIR)
Α' Βοηθός Διαιτητής: Andrew Nethery (NIR)
Β' Βοηθός Διαιτητής: John Doherty (NIR)
4ος Διαιτητής: Shane Andrews (NIR)

Κίτρινες: Premudrov, Shevchenko 

Κόκκινες: -

«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Το να κερδίζεις στην Ευρώπη είναι δύσκολο. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με το ότι έγινε 2-3 αλλά ήταν ένα μπερδεμένο παιχνίδι και πήραμε τη νίκη. Σρο πρώτο ημίχρονο κινδυνέψαμε στην αρχή, στη συνέχεια δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Βγάλαμε κούραση γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει ρυθμό. Θα πάμε πίσω στην έδρα μας να πάρουμε τη νίκη μαζί με τους φιλάθλους μας. Αν μας ρωτούσε κανείς στο ημίχρονο θα λέγαμε ότι είναι σίγουρο. Πήραμε τη νίκη αυτό είναι το σημαντικό.
Θα είμαστε πιο έτοιμοι την επόμενη βδομάδα. Χάσαμε τον έλεγχο, δεν είναι μόνο η κούραση. Πήγαμε να σκοράρουμε και 4ο και 5ο γκολ αλλά ήρθε το γκολ του αντιπάλου. Πρέπει να βελτιωθούμε όχι μόνο σε φυσική κατάσταση, πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας σήμερα. Να αμυνθούμε καλύτερα και να μην δίνουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο, να τελειώνουμε τις φάσεις μας.
Δεν θέλω να συγκεντρώνομαι σε θετικά και αρνητικά, το βλέπω πιο γενικά. Ήταν ολοκληρωμένο παιχνίδι, δεχτήκαμε δύο γκολ από λάθος. Το πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί ανασταλτικά. Το δεύτερο ήμασταν καλοί και ανασταλτικά και επιθετικά. Απο εδώ και πέρα, βελτιωνόμαστε, κρατάμε και τα θετικά του αγώνα. Είχαμε και στην επίθεση λάθη, χάναμε την κατοχή και έχουμε πολλά να διορθώσουμε στην πορεία. Για μένα είναι ισορροπημένα αυτά τα δύο. Κρατάμε τα θετικά και βελτιώνουμε τα λάθη μας».», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής μας.