Η δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του Ran Ben Shimon

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας Ran Ben Shimon, από τον τεχνικό διευθυντή Xavi Roca.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη έγινε στην αίθουσα διασκέψεων του AEK ARENA. και αρχικά μίλησε ο Xavi Roca...
«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον Ran Ben Shimon ως νέο προπονητή της ομάδας, τον ξέρετε από την πρώτη του θητεία. Είναι σωστός άνθρωπος για να αναλάβει την ομάδα και είναι επικοινωνιακός και έτοιμος για να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις.
«Όταν επιλέγω συνήθως στρέφομαι στην πατρίδα μου γιατί ξέρω περισσότερα πράγματα και κόσμο από εκεί. Όμως δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην Ισπανία. Έκρινα ότι ο Μπεν Σιμόν είναι ο κατάλληλος. Είναι φανταστική προσωπικότητα, ξέρει το κλαμπ, έχει θετική ενέργεια και είναι η κατάλληλη επιλογή να αναλάβει την ομάδα.
Συμφωνώ για τον χρόνο συμμετοχής των Κυπριών. Για αυτό πήραμε τον Κατελάρη, έχουμε τον Εγγλεζου, τον Τούμπα, τον Μάμα, τον Ναουμ, και άλλους. Πρέπει να αναλάβει και η ομοσπονδία κάποιες πρωτοβουλίες. Πρέπει να μην είναι προαιρετική η χρησιμοποίηση Κυπρίων αλλά υποχρεωτική. Κάποιος αριθμός. Σίγουρα θα βοηθήσει και την Εθνική για να βελτιώσει το επίπεδο της. Θυμάμαι επίσης παίκτες που πήραν ευκαιρίες στην ομάδα όμως είχαν ταλαιπωρηθεί με τον στρατό. Πρέπει να βρεθούν λύσεις. 
Για τον εαυτό μου θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Αυτή κρίνει τη δουλειά μου. Όσοι δουλεύουν κάνουν λάθη. Αν είναι για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν μπορώ να βάλω στην κουβέντα αυτές του καλοκαιριού. Για τις μεταγραφές του Γενάρη ο κόσμος νομίζει πως έχεις πληθώρα επιλογών και είναι λες και είσαι σε…σουπερμάρκετ αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Από την πρώτη στιγμή που βρίσκεται αυτή η διοίκηση στην ομάδα, πετυχαίνουμε μεγάλες στιγμές. Μπορούν να δαπανήσουν πολλά χρήματα. Μου είπες πριν για τις μεταγραφές του καλοκαιριού και πριν από δύο χρόνια κάναμε 23 μεταγραφές. Μπορεί να δει κανείς τι πετύχαμε. Τερματίσαμε στην 2η θέση και πήραμε για πρώτη φορά το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε χρόνο παίρνουμε εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ως τεχνικός διευθυντής προσπαθώ 24 ώρες να βρίσκω λύση. Δεν ασπάζομαι την άποψη του ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Νομίζετε πως εγώ δεν θέλω να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα; Νομίζετε πως δεν θέλω να γίνουμε πρωταθλητές; Παλεύουμε με ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς.
Ως τεχνικός διευθυντής προσπαθώ 24 ώρες να βρίσκω λύση. Δεν ασπάζομαι την άποψη του ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Νομίζετε πως εγώ δεν θέλω να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα; Νομίζετε πως δεν θέλω να γίνουμε πρωταθλητές; Παλεύουμε με ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς.
Θέλω να πω στον κόσμο να παραμείνει δίπλα μας και να μας στηρίξει παρά τα όποια λάθη έγιναν. Θέλω οι παίκτες να δίνουν τα πάντα και να δουλεύουν. Να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου που βοηθάει στο κομμάτι των μεταγραφών. Καλεί τις γυναίκες των ποδοσφαιριστών και τους λέει τι θα συναντήσουν στην Κύπρο και πως είναι η ζωή. Ακόμα και σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται αναμονή. Η Κύπρος δεν είναι ο πρώτος προορισμός τους και είναι δύσκολο, χρειάζεται να περιμένεις. Παίζουν πολλά ρόλο».

Στην συνέχεια μίλησε ο προπονητής μας, Ran Ben Shimon...

«Να πω μερικά λόγια και ακολούθως θα απαντήσω στις ερωτήσεις. Πριν από ένα μήνα είχα δεχτεί πολλά μηνύματα από πολλή κόσμο από την Κύπρο για το πότε θα ερχόμουν εδώ επίσκεψη. Η αλήθεια δεν θα το φανταζόμουν ότι ένα μήνα μετά θα ήμουν εδώ για να δουλέψω. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα και ευχαριστώ τον Xavi Roca και τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Δεν θα μιλήσω πολιτικά απλά θέλω να πω για την κατάσταση που συμβαίνει στην χώρα μου. Δεν μπορεί κάποιος να κοιμηθεί ήσυχα. Είμαι 53 ετών, εγώ και η οικογένεια μου προσευχόμαστε καθημερινά και ευελπιστούμε όλοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Από τις πρώτες ώρες έχω συναντήσει ένα πολύ καλό περιβάλλον. Με τους παίκτες περιμένουμε να ξεκινήσουνε τα παιχνίδια, είναι πολύ μεγάλη πρόκληση. Ξέρω τον κόσμο της ΑΕΚ, είναι αφοσιωμένος και δίπλα στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε ένα λόγο να είναι περήφανοι για την ομάδα. Στόχος είναι να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους. Θα ήθελα να πω και ένα ευχαριστώ στον Oltra γιατί παρέλαβα μια ομάδα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε για να προετοιμαστούμε σωστά για το επόμενο παιχνίδι.
Είναι σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι ένα κομμάτι που αφορά το ποδόσφαιρο. Είναι επίσης η τακτική και η εξυπνάδα που αφομοιώνουν οι παίκτες την τακτική. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική και στις κορυφαίες του πρωταθλήματος παρά το κακό ξεκίνημα. Για να μπορώ να μιλήσω με πολλές λεπτομέρειες θα πρέπει να δουλέψω περισσότερες μέρες με την ομάδα. Κάναμε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, το οποίο ήταν το πρώτο βήμα του ταξιδιού μας.
Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, όπως και ο Oltra. Αυτό που χρειάζεται να μάθω είναι να δω πως θα εμπεδώσω την δική μου φιλοσοφία. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες αλλαγές, αλλά υπάρχουν και κομμάτια που μπορούμε να διατηρήσουμε. Χρειάζεται να ξεδιαλύνω ποια είναι αυτά και σε πάνω σε αυτό θα εργαστώ.
Αν κάτσουμε να μιλήσουμε για μια ώρα, δεν θα μας είναι αρκετή για να σου εξηγήσω πόσα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που ήμουν ξανά προπονητής. Το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ είναι σωστό γήπεδο για να έρχονται οικογένειες και κόσμος. Κάναμε προπόνηση πριν στο ΓΣΖ και έχω να πω πως είναι πολύ διαφορετικό. Έχουν αλλάξει τα πάντα. Το περιβάλλον και η ενέργεια που συνάντησα ήταν η ανάλογη και αυτό είναι που κρατάω.
Πήρα πολύ γρήγορα στην απόφαση καθώς πιστεύω στην ομάδα και στον οργανισμό της ΑΕΚ. Στο παρελθόν είχα και άλλες προτάσεις αλλά ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτή την φορά ένιωσα πολύ πιο έτοιμος να επιτρέψω με βάση το τι είχα μπροστά μου. Ο δρόμος μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, θα χρειαστεί να δουλέψουμε πολύ αλλά πιστεύω στον κόσμο και στην προοπτική της ομάδας.
Θα το πάρω ως κομπλιμέντο αυτό. Το ελκυστικό ποδόσφαιρο ήταν αυτό που με έφερε στην ομάδα. Μιλώντας με τον Xavi από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι υπήρχε η δυνατότητα για να συμβεί αυτό με τους παίκτες που έχουμε στην διάθεση μας. Η λογική αυτή ταιριάζει και με τη δική μου φιλοσοφία. Θέλουμε να παίζουμε σωστό και επιθετικό ποδόσφαιρο και να σκοράρουμε γκολ. Για να μπορεί όμως αυτό να επιτευχθεί θα χρειαστεί να δουλέψουμε. Είμαι προπονητής που θεωρώ ότι για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας θα χρειαστούμε την απαραίτητη ισορροπία
Μετά τον κορωνοϊό, έγινε πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Διεκδικούν τον τίτλο οκτώ ομάδες. Για να είμαι ειλικρινής έχω ξαφνιαστεί από το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος.
Η χρησιμοποίηση των Κυπριών είναι μέρος της δουλειάς μου. Είδα παιχνίδια της ομάδας. Δεν πρέπει να δω τόσο πολύ το παρελθόν. Είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν όμως έχω το δικό μου τρόπο. Έχω δει κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Έχουμε τον χρόνο για να περάσουμε τις ιδέες. Θυμάμαι την πολύ καλή δουλειά που έγινε πριν 10 χρόνια στις ακαδημίες και τώρα διαπρέπουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο».