Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με την ΑΕΛ (live streaming)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή μας, David Catala, για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο (Κυριακή 28/11, 19:00). 

Η δημοσιογραφική διάσκεψη μεταδόθηκε μέσω live streaming από το AEK LARNACA TV.

«Eίναι μία μεγάλη πρόκληση το παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο. Η ΑΕΛ είναι από τις ομάδες που αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και εμείς με τη σειρά μας πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη. 
Η ΑΕΛ είναι από τις ομάδες που παίζουν πάρα πολύ καλά με την μπάλα στην κατοχή. Μπορεί να κτίσει παιχνίδι από πίσω. Είναι μια ωραία ομάδα μου αρέσει. Έχει πολύ καλούς παίκτες και προπονητή. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι γιατί και εμείς έτσι παίζουμε. Πρέπει να δείξουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση για τους τρεις βαθμούς. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ. Οι παίκτες είναι εκεί. Τους βλέπω να είναι δυνατοί και με αυτοπεποίθηση. Είμαι ήσυχος”.Κάναμε καλό παιχνίδι. Δεν με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν σκοράραμε. Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να σκοράρεις με πιο λίγες ευκαιρίες και κάποιες άλλες φορές μπορεί να μη σκοράρεις, δημιουργώντας πάρα πολλές ευκαιρίες. Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με την ΑΕΛ όπως όλα τα παιχνίδια. Παίζονται τρεις βαθμοί. Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για το πρωτάθλημα.
Δεν με ανησυχεί καθόλου για τα γκολ γιατί κάναμε πολλές ευκαιρίες. Κυρίως στο τελευταίο παιχνίδι, κάναμε καλή εμφάνιση. Κάναμε πολλές φάσεις. Υπάρχουν μέρες που μπορείς να σκοράρεις με λίγες ευκαιρίες, και άλλες που μπορείς να μη σκοράρεις με πιο πολλές ευκαιρίες. Δεν θεωρώ κρίσιμο το παιχνίδι, το προσεγγίζουμε όπως τα άλλα παιχνίδια. Είναι σημαντικό όμως έχουμε ακόμα 12 παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.
Thiago και Εγγλέζου δεν έχουν πάρει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, θα περιμένουμε μέχρι αύριο να αποφασίσουμε για το αν θα είναι στην αποστολή.
Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κοντρολάρουμε αρκετά πράγματα. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε συμπαγής. Όλοι οι παίκτες. Επιθετικά πρέπει να συνεχίσουμε όπως τα προηγούμενα παιχνίδια. Να έχουμε όσο το περισσότερο την μπάλα στην κατοχή. Θέλουμε ολοκληρωμένη εμφάνιση και επιθετικά και αμυντικά.
Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Διαβάζοντας τις ερωτήσεις δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί έχουν να κάνουν με αρνητική προσέγγιση. Έχουμε κάνει πολύ καλή σεζόν. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την αρνητικότητα. Μη στέκεστε μόνο στο ότι δεν κερδίσαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν στεκόμαστε στα αρνητικά μετά τα αποτελέσματα. Στόχος στο αυριανό είναι οι τρεις βαθμοί. Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαι ήσυχος. Δεν χρειάζεται επιπλέον πίεση και κίνητρο λόγω του ότι δεν έχουμε κερδίσει.
Συνεχίστε να υποστηρίζετε την ομάδα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την δύναμη που μας δίνετε. Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή με το ΑΠΟΕΛ. Να είστε θετικοί με τους παίκτες σε όλο το 90λεπτο. Οι παίκτες είναι οι πρώτοι που θέλουν να πετύχουν μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν και χρειάζονται την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Να τους νιώσουμε στις καλές και τις κακές στιγμές. Είμαστε πιο δυνατοί με τον κόσμο στο πλευρό μας».